Ville Karinen Solidaarisuutta

Yhteiskuntavastuuta kaupungin yhtiöihin

Vain reilu kuukausi sitten saimme lukea Vantaan energian työmailla ilmenneestä törkeästä harmaasta taloudesta ja työehtosopimusten rikkomisesta. Tänään paljastui, että Vantaan energian työmaalla työskentelevä vuokrayritys on majoittanut työntekijänsä epäinhimillisiin olosuhteisiin. Sähköliiton saamien tietojen mukaan Vantaan energian alihankkijana toimivan yrityksen työntekijät oli majoitettu luteita kuhisevaan asuinkelvottomaan liiketilaan.

Vantaan energia kertoo verkkosivuillaan, että 

"Vantaan Energian toimintaa leimaa ympäristövastuullisuus ja asiakaskeskeisyys. Yhtiöllä on vuodesta 1999 ollut käytössä ISO 14001 -ympäristöjärjestelmä. Yhtiön päämäärä on olla osaava ja luotettava kumppani, ja kaikessa toiminnassaan se pyrkii lunastamaan lupauksensa energiaa elämää."

Esitän, että ympäristövastuullisuuden ja asiakaskeskeisyyden lisäksi Vantaan energian ja kaikkien Vantaan kaupungin hallitsemien yhtiöiden, liikelaitosten ja muiden organisaatioiden periaatteeksi otetaan edellä mainittujen lisäksi myös yhteiskuntavastuu. Tätä tarkoitusta kaikissa Vantaan kaupungin hallitsemissa organisaatioissa perehdytään ja ryhdytään noudattamaan ISO 26000 yhteiskuntavastuu -standardia.

ISO 26000 -standardi ei ole varsinainen hallintajärjestelmästandardi ja sitä ei voi käyttää sellaisenaan sertifioinnissa tai sitovana sopimusehtona. Kyse on pikemminkin vapaaehtoisesta noudatettavista vastuullista toimintaa koskevista ohjeista.  Standardia voisi ajatella esimerkiksi tarkistuslistana, jolla organisaatio voi tarkastella omaansa ja myöskin alihankkijoidensa toimintaa ja tunnistaa mahdollisia ongelmakohtia. 

Vaikka standardin käyttöönottosta ei automaattisesti seuraa muutoksia yhtiöiden ja niiden alihankkijoiden toimintatapoihin se loisi kuitenkin yhteistä pohjaa sille mitä vastuullisella toiminnalla tarkoitetaan ja välittäisi nykyistä selvemmin viestiä siitä, että kaupunki ja yhtiö ottaa asian vakavasti

Vaikuttaa siltä, että vastuullisten toimintatapojen itsenäisessä tunnistamisessa näyttää ainakin Vantaan energian työmailla olevan vakavia puutteita. Jos yhtiöiden oma järki ei riitä ongelmien ja oikeiden toimintatapojen tunnistamiseen on ehkä hyvä ottaa käyttöön manuaali, josta asiat voi tarpeen tullen tarkistaa.

.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat